logo
paas archief

KOMENDE EVENEMENTEN


NU OP TAP / NOW ON DRAUGHT:
tekst
SILLY SAISON (Brasserie de Silly, Silly)
Silly Saison is een amberkleurig seizoensbier. De mout heeft een overhand bij het proeven en de hopsoorten zorgen voor een bittere toets die niet te lang aanhoudt of wrang is. Dit bier is dan ook heel dorstlessend en verrassend van smaak.
Alcohol: 5.0%.tekst
SMAAK VAN ECHT 2014 (Brouwerij Alfa, Budels, Gulpener en Lindeboom)
Smaak van Echt is een doordrinkbaar, donker en ietwat moutig, ondergistend bier. Maar dan wel met een subtiele eigen twist: een klein vleugje steranijs. Smaak van Echt 2014 Schwarz lustrumbier is een eigenwijs zomerbier, wortelend in de oude tradities van de familiebrouwerijen en gebrouwen met het gevoel van nu.
Alcohol: 5.5%.tekst
EMELISSE BLOND (Brouwerij Emelisse, Kamperland)
Achter deze naam schuilt de Indian Pale Ale van Emelisse. Engelsen wilden in hun toenmalige koloniën, waaronder India, graag hun eigen ale blijven drinken. Om de vijf maanden durende bootreis te doorstaan, werd extra alcohol en vooral hop toegevoegd; zij zorgen voor de betere houdbaarheid. Dit ale kreeg de omschrijving ‘As prepared for India’. Brouwmeester Kees Bubberman gebruikt de uit Nieuw-Zeeland afkomstige hopsoort Nelson Sauvin, die het bier tonen geeft van grapefruit en de druivensoort Sauvignon Blanc.
Alcohol: 6.8%.tekst
CHISWICK BITTER (Brouwerij Fuller's, Chiswick, Londen)
Fuller's Chiswick Bitter is een vrij licht, amberkleurig bier. Het bier wordt ge-dryhopped met Goldings-hop.
Alcohol: 3.5%.FLESBIERTJE VAN DE WEEK / BOTTLE OF THE WEEK:

tekst
TROUBADOUR WESTKUST (Brouwerij The Musketeers, Ursel)
Troubadour Westkust is een donker, bijna zwart bier met aroma van hop, geroosterde mout, koffie en lichte toetsen van chocolade en vanille. De smaak is een balans tussen de smaak van gebrande mout en koffie gevolgd door een sterke maar aangename bitterheid die langzaam de bovenhand krijgt en zorgt voor een lange hoppige afdronk.
Alcohol: 9.2%.VERWACHT OP TAP AUGUSTUS:
EXPECTED ON DRAUGHT AUGUST:tekst
OYEVAAR (Brouwerij De Prael)
Het 17e eeuwse recept voor Oyevaar is gebaseerd op vondsten tijdens het archeologisch onderzoek in de Bierstraat. Brouwmeester Fer Kok van brouwerij De Prael stookte wederom de ketels op om met drie mouten (gerst, tarwe en rogge), water, hop en koriander het brouwsel Oyevaar te maken.
Alcohol: 6.0%.tekst
WITKAP STIMULO (Brouwerij Slaghmuylder, Ninove)
Witkap Stimulo is een verfrissend goudkleurig bier van hoge gisting. In de neus krijgt men het florale, bloemige van de hop van Erembodegem bij Aalst, en intense fruitige gistaroma’s specifiek voor Witkap. Er worden geen andere kruiden gebruikt. Bij het degusteren krijgt men we een smaaksensatie gaande van fluweelzacht mondgevoel via verfrissend en uiteindelijk een lekkere hopbitters afdronk. Dit bier is zeer digestief en uniek in het Belgisch bierlandschap.
Alcohol: 6.0%.tekst
KOMPAAN 20 BONDGENOOT (Brouwerij Kompaan, Den Haag)
Een fris, droog, mooi en bitter bier. Een licht gekleurd Nederlands kwaliteitsbier van hoge gisting met een frisse schuimkraag, relatief lage alcoholpercentage en verrassend bittere afdronk. Gebrouwen met 4 soorten mout en 3 soorten hop.
Alcohol: 5.2%tekst
KOMPAAN HOPPED UP WEIZEN (Brouwerij Kompaan, Den Haag)
De Hopped Up Weizen is een heerlijke weizen met een hoppige twist!
Alcohol: 5.0%.
tekst
SAENS GOUD (Brouwerij Breugem, Zaandijk)
Saens Goud heeft een goudgele kleur. Wat de monniken, bij de lunch, dronken als een "enkel" is voor ons het Saense Goud dat je op uiteenlopende momenten van de dag kan drinken. Een lekker fris bier met een licht fruitig en bloemig karakter. De zacht witte schuimkraag en verfijnde bitterheid maken dit bier compleet.
Alcohol: 5.9%.VERWACHTE "FLESBIEREN VAN DE WEEK":


tekst
LE FORT BRUIN (Brouwerij Bockor, Bellegem)
Le Fort heeft een kastanjebruine kleur, met en lichtbruine, compact en romig schuim. LeFort heeft een zachte en ronde smaak met een lichte moutbitterheid. Er zijn fruitige tonen in verwerkt van banaan, donker fruit en rozijnen.
Alcohol: 8.5%.


tekst
BINCKSE BELOFTE (Brouwerij Kompaan, Den Haag)
Dit bier is speciaal ontwikkeld voor het werkvolk in het Binckhorstgebied. Het is een prachtig, amberkleurig werkbier van 5.9% alcohol geworden.tekst
HOWLING WOLF (Two Chefs Brewing, Amsterdam)
Howling Wolf is een Imperial Porter, donker, soepel en met veel smaak. Verstop je in je grot en pas op voor de grote, boze wolf!
Alcohol: 8.0%.tekst
DIRTY KATARINA (Two Chefs Brewing, Amsterdam)
Ga lekker zitten, neem een glas en schenk deze Imperial Russian Stout in. Het is een diepdonker, "geroosterd" bier om de dag eens fijn mee te eindigen!
Alcohol: 10.5%.

WIJN VAN DE MAAND AUGUSTUS / SEPTEMBER:
tekst
tekst
Iedere maand kiest Frank een van zijn favoriete wijnen uit als WIJN VAN DE MAAND.
De wijnen zijn zowel als glas of als fles te bestellen.
Puerta Adalia is een droge witte wijn uit de Rueda, Castilië-Léon, Spanje.
Deze wijn is sprankelend van kleur, met een lichtgroene tint. De geur is expressief met elementen van wit fruit (appel en peer). De smaak is geconcentreerd met een zachte aanzet en frisse zuren. Het slot wordt gekenmerkt door een licht bittertje.
Alcohol: 13.0%.

VARENDE BIERPROEVERIJEN 2013
CANAL BOAT BEER-TASTINGS 2013

De Paas organiseert varende bierproeverijen voor minimaal 8, maximaal 32 personen.
De rondvaart duurt 1½ uur. U krijgt uitleg van een gids over de historie van de Haagse grachten en zijn gebouwen. Verder krijgt U uitleg over het brouwen van bier, biertypes, het brouwproces. We zullen U 4 uitstekende bieren laten proeven en tevens krijgt U een lekker hapje bij het bier aangeboden. U kunt deze vaarten bijvoorbeeld met Uw bedrijf, familie of vriendengroep houden. Reserveringen kunt U iedere dinsdagmiddag doen via het telefoonnummer van De Paas, vraag naar Paul. Houdt U er rekening mee dat reserveringen minimaal 1 maand van tevoren moeten worden gemaakt, betalingen 1 week van tevoren! Plezier gegarandeerd...
(Druk Ctrl. R om de foto's aan de rechterkant te verversen!)
tekst


De Paas organizes canal boat beer-tastings for minimum 8, maximum 32 persons.
The round trip takes 1½ hours. Explanation by a guide of the history of The Hague's canals and buildings, explanation of the brewing process, beer-types and of course, the tasting of 4 excellent beers. A tasty snack is included. You could make reservations for your company, family or friends. Contact us every Tuesday-afternoon via our phone, ask for Paul. Mind you, reservations have to be made at least 1 month in advance, payments 1 week in advance! Guaranteed fun...
(Press Ctrl. R to refresh the images at the right side of this page!)

BIER- EN WIJNPROEVERIJEN
De Paas kan voor U bier- of wijnproeverijen organiseren, bij ons of op Uw eigen locatie!
BIERPROEVERIJEN:
In het café kunnen wij tot maximaal 14 personen een bierproeverij herbergen, dit i.v.m. de beperkte beschikbare koelruimte van het bier. Voor grotere groepen tot maximaal 25 personen hebben wij een ander arrangement. Wij stellen het echter wél op prijs dit minimaal 1 maand van tevoren kenbaar te maken. Voor bierproeverijen vraag naar Paul.
tekstteksttekstteksttekstWIJNPROEVERIJEN:
Voor wijnproeverijen geldt hetzelfde als bovenstaande, met dien verstande dat men moet vragen naar Frank!
tekstteksttekstteksttekst

adres biervaart72.jpg biervaart49.jpg 75.jpg 67.jpg biervaart38.jpg biervaart56.jpg lf6.jpg 21.jpg 2.jpg j1.jpg lf14.jpg biervaart42.jpg 49.jpg 72.jpg in-den-verzekering2.jpg biervaart45.jpg 71.jpg girardin.jpg biervaart4.jpg 70.jpg j30.jpg lf23.jpg paas3.jpg haring1.jpg biervaart81.jpg