logo
paas archief

KOMENDE EVENEMENTEN


NU OP TAP / NOW ON DRAUGHT / A LA PRESSION / AUF FASS:
tekst
JOPEN COLLABORATION RYE MEIBOCK (Jopen, Haarlem met Terrapin, Georgia, VS)
Dit is de tweede collaboration-brew vanwege het 20-jarig bestaan van Jopen. Deze meibock heeft een vol moutig karakter met een stevig bittertje in de nasmaak. De rogge versterkt het bitter effect en levert een pepertje aan de smaak. De Simcoe hop maakt het bier ondanks zijn moutige karakter toch voldoende fris bitter. Brouwer Spike van Terrapin is de tweede in de rij. Terrapin zit in Athens Georgia, de staat waar Jopen als eerste in de USA naar geexporteerd is. Terrapin werkt (net als Jopen) veel met Roggemout.
Alcohol: 7.0%.
tekst
ROGUE YELLOW SNOW IPA (Rogue Beers, Newport, Oregon)
Rogue Yellow Snow is een IPA die ondertussen een trouwe groep fans heeft opgebouwd. De Rogue Yellow Snow is zeer fruitig met een muntige bitterheid en een stevig moutige achtergrond . Het bittere karakter komt vooral sterk naar voren in de afdronk.
Alcohol: 6.2%.


tekst
MAALLUST ZWARE JONGEN TRIPEL (Brouwerij Maallust, Veenhuizen)
Zware Jongen Tripel is een goudgeel bier van hoge gisting. Dit bier is stevig gehopt en heeft een romige witte schuimkraag. Volmoutig van smaak, met een kruidige geur en een mooie hopbitterheid in de afdronk.
Alcohol: 8.7%.

tekst
BRIXTON PORTER (Brewdog, Ellon, Aberdeenshire, Schotland)
Brewdog Brixton Porter is een recept gemaakt voor de opening van de Brewdog Pub in Brixton, tevens de plaats waar de Porter-stijl ooit is uitgevonden. Het is een robuuste, doch doordrinkbare porter geworden met een heerlijke chocolade-achtige smaak.
Alcohol: 5.0%.

FLESBIER VAN DEZE WEEK / THIS WEEK'S BOTTLE:tekst BELLEGEMS BRUIN (Brouwerij Bockor, Bellegem)
Oorspronkelijk "Ouden Tripel" genaamd heeft dit oud West-Vlaams bruin bier als regionale specialiteit zijn nieuwe élan gevonden onder zijn huidige benaming: "Bellegems bruin". Als basisingrediënten voor het Bellegems Bruin neemt de brouwmeester gerstemout, tarwe, hop, water en karamelmout. Hiermee wordt een bier van lage gisting gemaakt. Door dit bier te versnijden met lambic van 18 maand oud, gerijpt op eikenhouten vaten, bekomen wij dit specifieke Zuid-West-Vlaamse bruin bier. Zijn typische smaak wordt gekenmerkt door een evenwichtige zuurheid, nauwelijks waarneembaar op de tong. Algauw volgt een tweede aangename vaststelling: een zeer lichte bitterheid gevolgd door een vleugje zoetigheid.
Alcohol: 5.5%.

TIJDELIJKE FLESBIEREN / TEMPORARY BOTTLED BEERS:tekst
tekstteksttekst
tekst
tekst

tekstteksttekstteksttekst


VERWACHT OP TAP MAART / APRIL:
EXPECTED ON DRAUGHT MARCH / APRIL:tekst
PAGE 24 BIERE BLONDE RESERVE HILDEGARDE (Brasserie St. Germain, Aix-Noulette)
Page 24 Hildegarde Blond is een typisch bier uit de regio Nord-Pas de Calais, volledig gebrouwen op basis van hop en mout welke wordt verkregen uit de regionale landbouw. Voor de productie worden 2 soorten hop gebruikt: het Brewers gold en Strisselspalt. In de smaak tref je een ietwat dominant moutig, graanachtige smaak wat een klein zoetje geeft t.o.v. een gemiddelde bitterheid (32 IBU) dat nogal aards en kruidachtige is, de afdronk is fruitig.
Alcohol: 6.9%.

tekst
WATERLOO TRIPEL 7 BLOND (Brasserie Du Bocq, Purnode)
Waterloo Tripel 7 Blond is een rond bier met karakter, licht fruitig en met een moutsmaak. Een smeuïg bier, zonder al te bitter te zijn. Ondanks het hoge alcoholgehalte is het vlot verteerbaar.
Alcohol: 7.5%.VERWACHTE "FLESBIEREN VAN DE WEEK":tekst
SAENSE STOUT (Brouwerij Breugem, Zaandijk)
Saense Stout is een donker en volmoutig bier met een sterk gebrande
en geroosterde smaak. Dit bier mixt een fruitige met een aardse smaak,
met een volle en ronde afdronk, welke lichtjes blijft hangen in de mond.
Alcohol: 7.4%.

OPENINGSTIJDEN IN DE WINTER( 1 november - 1 april)
Maandag t/m donderdag: 16.00 - 01.00 uur
Vrijdag: 16.00 - 01.30 uur
Zaterdag: 15.00 - 01.30 uur
Zondag: 15.00 - 01.00 uur

WIJN VAN DE MAAND AUGUSTUS / SEPTEMBER:
tekst
tekst
Iedere maand kiest Frank een van zijn favoriete wijnen uit als WIJN VAN DE MAAND.
De wijnen zijn zowel als glas of als fles te bestellen.
Puerta Adalia is een droge witte wijn uit de Rueda, Castilië-Léon, Spanje.
Deze wijn is sprankelend van kleur, met een lichtgroene tint. De geur is expressief met elementen van wit fruit (appel en peer). De smaak is geconcentreerd met een zachte aanzet en frisse zuren. Het slot wordt gekenmerkt door een licht bittertje.
Alcohol: 13.0%.

VARENDE BIERPROEVERIJEN 2015
CANAL BOAT BEER-TASTINGS 2015

De Paas organiseert varende bierproeverijen voor minimaal 8, maximaal 32 personen.
De rondvaart duurt 1½ uur. U krijgt uitleg van een gids over de historie van de Haagse grachten en zijn gebouwen. Verder krijgt U uitleg over het brouwen van bier, biertypes, het brouwproces. We zullen U 4 uitstekende bieren laten proeven en tevens krijgt U een lekker hapje bij het bier aangeboden. U kunt deze vaarten bijvoorbeeld met Uw bedrijf, familie of vriendengroep houden. Reserveringen kunt U iedere dinsdagmiddag doen via het telefoonnummer van De Paas, vraag naar Paul. Houdt U er rekening mee dat reserveringen minimaal 1 maand van tevoren moeten worden gemaakt, betalingen 1 week van tevoren! Plezier gegarandeerd...
(Druk Ctrl. R om de foto's aan de rechterkant te verversen!)
tekst


De Paas organizes canal boat beer-tastings for minimum 8, maximum 32 persons.
The round trip takes 1½ hours. Explanation by a guide of the history of The Hague's canals and buildings, explanation of the brewing process, beer-types and of course, the tasting of 4 excellent beers. A tasty snack is included. You could make reservations for your company, family or friends. Contact us every Tuesday-afternoon via our phone, ask for Paul. Mind you, reservations have to be made at least 1 month in advance, payments 1 week in advance! Guaranteed fun...
(Press Ctrl. R to refresh the images at the right side of this page!)

BIER- EN WIJNPROEVERIJEN
De Paas kan voor U bier- of wijnproeverijen organiseren, bij ons of op Uw eigen locatie!
BIERPROEVERIJEN:
In het café kunnen wij tot maximaal 14 personen een bierproeverij herbergen, dit i.v.m. de beperkte beschikbare koelruimte van het bier. Voor grotere groepen tot maximaal 25 personen hebben wij een ander arrangement. Wij stellen het echter wél op prijs dit minimaal 1 maand van tevoren kenbaar te maken. Voor bierproeverijen vraag naar Paul.
tekstteksttekstteksttekstWIJNPROEVERIJEN:
Voor wijnproeverijen geldt hetzelfde als bovenstaande, met dien verstande dat men moet vragen naar Frank!
tekstteksttekstteksttekst

adres paas2bolknalrose.jpg p6.jpg biervandemaand.jpg gotbeer.jpg 3772746958.jpg flying-dog-doggie-style.jpg bellegems-bruin.jpg Koren-en-bierglas.jpg Itala Pilsen.jpg uiltje-logo.jpg duits-en-lauret-dubbelbock.jpg moederoverste.jpg chapeau-kriek-de-troch.jpg Korenwolf.jpg armand.jpg MANNETJE-MET-BIERPUL.jpg raging-bitch.jpg elep.jpg Westvleteren-reclame.jpg 57.jpg beer-evolution.jpg p2.jpg weihenstephan-alkoholfrei.jpg yeti-imperial-stout.jpg 35.jpg