logo
paas archief

KOMENDE EVENEMENTEN


NU OP TAP / NOW ON DRAUGHT:
tekst
PUIKE PALE ALE (Brouwerij De Vriendschap, Amsterdam)
Amberkleurig bier waarin de caramel body balanceert met de hopbitter. Kilo’s peperdure Amerikaanse hop zorgen voor een bijzonder en complex aroma.
Alcohol: 6,0%.tekst
MAXIMUS HIGHHOPS (Brouwerij Maximus, Utrecht)
Highhops Indian Pale Ale is een amberkleurig bier. Als de Engelsen thee gingen halen in India deden ze extra hop en wat meer alcohol in hun bier voor de houdbaarheid. Vijf soorten hop die verrassende frisse tonen geven met een niet te zware bittere afdronk. Alcohol: 6,0%.tekst
PAASIJ (Brouwerij 't IJ, Amsterdam)
Paasij is een lentebok, licht amberkleurig, niet te zoet en dus fijn van smaak. De smaak en aroma’s vormen een mooie balans tussen fruit, koriander, gist en hop. Een prettige combinatie waarbij het bittertje extra mooi naar voren komt door de licht geroosterde mout. De afdronk is licht tintelend, met een langdurige friszoete nasmaak.
Alcoholpercentage: 7%tekst
HOHENFELDER LAPPMANN'S DUNKEL (Privatbrauerei Hohenfelde, Langenberg)
Dit bier wordt op traditionele manier uit geroosterde mout en Hohenfelder bronwater gebrouwen. Lappman's Dunkel heeft een zachte, moutige smaak.
Alcohol: 4.7%.
FLESBIERTJE VAN DE WEEK APRIL 2014 / BOTTLE OF THE WEEK:


tekst
BENNO (Engelszell Trappistenbier-Brauerei)
Benno is een Trappistenbier uit Oostenrijk. Het is van het type "Belgische Ale", roodbruin van kleur. In het bier is een vleugje van de lokale honing toegevoegd. Engelszell is officieel de 8e Trappistenbrouwerij ter wereld.
Alcohol: 6.9%.
VERWACHT OP TAP APRIL:
EXPECTED ON DRAUGHT APRIL:tekst
ANCHOR CALIFORNIA LAGER (Anchor Brewing Company, San Francisco)
De California Lager wordt gebrouwen naar een oud recept daterend uit de periode van de "Gold Rush" met Californische gerst en Cluster-hop, een originele hopsoort uit de 19e eeuw. Het heeft een gouden kleur, zeer uitgesproken aroma en een romige schuimkraag.
Alcohol: 4.9%.


VERWACHTE "FLESBIEREN VAN DE WEEK":


tekst
LE FORT BRUIN (Brouwerij Bockor, Bellegem)
Le Fort heeft een kastanjebruine kleur, met en lichtbruine, compact en romig schuim. LeFort heeft een zachte en ronde smaak met een lichte moutbitterheid. Er zijn fruitige tonen in verwerkt van banaan, donker fruit en rozijnen.
Alcohol: 8.5%.


tekst
IJ EN MOLEN DOUBLE IPA (Brouwerij 't IJ, Amsterdam en Brouwerij De Molen, Bodegraven)
Deze IPA heeft een diepe goudoranje kleur. Het smaakt fris door de grote hoeveelheden Simcoe, Columbus, Amarillo en Cascade-hop. De Double IPA zit vol met bittere en mooi uitgebalanceerde hoparoma's, ondersteund door de zachte mouten.
Alcohol: 9.0%.


tekst
BINCKSE BELOFTE (Brouwerij Kompaan, Den Haag)
Dit bier is speciaal ontwikkeld voor het werkvolk in het Binckhorstgebied. Het is een prachtig, amberkleurig werkbier van 5.9% alcohol geworden.

NIEUW OP FLES / NEW BOTTLED IN:
tekst
MOLEN HEL EN VERDOEMENIS (Imperial Russian Stout, 10.0%, weer op voorraad)
tekst
MOLEN AMERIKAANS (Bitter, 4.5%)

tekst
MOLEN PALE ALE CITRA (Pale Ale Single Hopped, 4.8%)


tekst
MOLEN OPEN EN BLOOT (Double IPA, 8.2%)

tekst
MOLEN VUUR EN VLAM (India Pale Ale, 6.2%)

tekst
MOLEN ZUS EN ZO (Saison, 6.5%)

tekst
KOMPAAN 39 (Imperial Stout met Port, 9.0%)
tekst
KOMPAAN 58 (Strong IPA, 8.2%)

NIEUW IN DE PAAS: WIJN VAN DE MAAND
tekst
tekst
Iedere maand kiest Frank een van zijn favoriete wijnen uit als WIJN VAN DE MAAND.
De wijnen zijn zowel als glas of als fles te bestellen.
Deze maand is dat:
Changyu Cabernet Blend 2011
Changyu is een authentieke rode wijn uit de Chinese wijnregio Ningxia. Changyu is een van de eerste wijnpioniers in China, zij bestaan al sinds 1892. De Cabernet Blend is voornamelijk met cabernet-druiven gemaakt, doch met een vleugje Cabernet Gernischt (Chinese naam voor de Carmenère-druif) voor de smaak en een beetje Merlot voor de rondheid. Ook heeft de wijn een Ecocert-waarmerk.

VARENDE BIERPROEVERIJEN 2013
CANAL BOAT BEER-TASTINGS 2013

De Paas organiseert varende bierproeverijen voor minimaal 8, maximaal 32 personen.
De rondvaart duurt 1½ uur. U krijgt uitleg van een gids over de historie van de Haagse grachten en zijn gebouwen. Verder krijgt U uitleg over het brouwen van bier, biertypes, het brouwproces. We zullen U 4 uitstekende bieren laten proeven en tevens krijgt U een lekker hapje bij het bier aangeboden. U kunt deze vaarten bijvoorbeeld met Uw bedrijf, familie of vriendengroep houden. Reserveringen kunt U iedere dinsdagmiddag doen via het telefoonnummer van De Paas, vraag naar Paul. Houdt U er rekening mee dat reserveringen minimaal 1 maand van tevoren moeten worden gemaakt, betalingen 1 week van tevoren! Plezier gegarandeerd...
(Druk Ctrl. R om de foto's aan de rechterkant te verversen!)
tekst


De Paas organizes canal boat beer-tastings for minimum 8, maximum 32 persons.
The round trip takes 1½ hours. Explanation by a guide of the history of The Hague's canals and buildings, explanation of the brewing process, beer-types and of course, the tasting of 4 excellent beers. A tasty snack is included. You could make reservations for your company, family or friends. Contact us every Tuesday-afternoon via our phone, ask for Paul. Mind you, reservations have to be made at least 1 month in advance, payments 1 week in advance! Guaranteed fun...
(Press Ctrl. R to refresh the images at the right side of this page!)

BIER- EN WIJNPROEVERIJEN
De Paas kan voor U bier- of wijnproeverijen organiseren, bij ons of op Uw eigen locatie!
BIERPROEVERIJEN:
In het café kunnen wij tot maximaal 14 personen een bierproeverij herbergen, dit i.v.m. de beperkte beschikbare koelruimte van het bier. Voor grotere groepen tot maximaal 25 personen hebben wij een ander arrangement. Wij stellen het echter wél op prijs dit minimaal 1 maand van tevoren kenbaar te maken. Voor bierproeverijen vraag naar Paul.
tekstteksttekstteksttekstWIJNPROEVERIJEN:
Voor wijnproeverijen geldt hetzelfde als bovenstaande, met dien verstande dat men moet vragen naar Frank!
tekstteksttekstteksttekst

adres biervaart39.jpg 51.jpg biervaart15.jpg j21.jpg lf22.jpg 44.jpg biervaart83.jpg biervaart8.jpg biervaart57.jpg biervaart26.jpg j27.jpg 31.jpg 29.jpg biervaart82.jpg 4.jpg biervaart71.jpg biervaart50.jpg biervaart58.jpg biervaart77.jpg biervaart91.jpg biervaart53.jpg biervaart75.jpg j30.jpg biervaart76.jpg 38.jpg