logo
paas archief

KOMENDE EVENEMENTEN


NU OP TAP / NOW ON DRAUGHT:
tekst
PUIKE PALE ALE (Brouwerij De Vriendschap, Amsterdam)
Amberkleurig bier waarin de caramel body balanceert met de hopbitter. Kilo’s peperdure Amerikaanse hop zorgen voor een bijzonder en complex aroma.
Alcohol: 6,0%.tekst
MAXIMUS HIGHHOPS (Brouwerij Maximus, Utrecht)
Highhops Indian Pale Ale is een amberkleurig bier. Als de Engelsen thee gingen halen in India deden ze extra hop en wat meer alcohol in hun bier voor de houdbaarheid. Vijf soorten hop die verrassende frisse tonen geven met een niet te zware bittere afdronk. Alcohol: 6,0%.tekst
PAASIJ (Brouwerij 't IJ, Amsterdam)
Paasij is een lentebok, licht amberkleurig, niet te zoet en dus fijn van smaak. De smaak en aroma’s vormen een mooie balans tussen fruit, koriander, gist en hop. Een prettige combinatie waarbij het bittertje extra mooi naar voren komt door de licht geroosterde mout. De afdronk is licht tintelend, met een langdurige friszoete nasmaak.
Alcoholpercentage: 7%tekst
HOHENFELDER LAPPMANN'S DUNKEL (Privatbrauerei Hohenfelde, Langenberg)
Dit bier wordt op traditionele manier uit geroosterde mout en Hohenfelder bronwater gebrouwen. Lappman's Dunkel heeft een zachte, moutige smaak.
Alcohol: 4.7%.
FLESBIERTJE VAN DE WEEK APRIL 2014 / BOTTLE OF THE WEEK:


VERWACHT OP TAP APRIL:
EXPECTED ON DRAUGHT APRIL:


tekst
STRANDGAPER (Scheldebrouwerij, Meer)
Strandgaper is een schaaldier welke in het Scheldegebied voorkomt. Een blond toegankelijk bier met een volle smaak en een frisse zachtbittere afdronk. Strandgaper past uitstekend bij mossel- en visgerechten.
Alcohol: 6.2%.

tekst
ANCHOR CALIFORNIA LAGER (Anchor Brewing Company, San Francisco)
De California Lager wordt gebrouwen naar een oud recept daterend uit de periode van de "Gold Rush" met Californische gerst en Cluster-hop, een originele hopsoort uit de 19e eeuw. Het heeft een gouden kleur, zeer uitgesproken aroma en een romige schuimkraag.
Alcohol: 4.9%.


VERWACHTE "FLESBIEREN VAN DE WEEK":


tekst
LE FORT BRUIN (Brouwerij Bockor, Bellegem)
Le Fort heeft een kastanjebruine kleur, met en lichtbruine, compact en romig schuim. LeFort heeft een zachte en ronde smaak met een lichte moutbitterheid. Er zijn fruitige tonen in verwerkt van banaan, donker fruit en rozijnen.
Alcohol: 8.5%.


tekst
IJ EN MOLEN DOUBLE IPA (Brouwerij 't IJ, Amsterdam en Brouwerij De Molen, Bodegraven)
Deze IPA heeft een diepe goudoranje kleur. Het smaakt fris door de grote hoeveelheden Simcoe, Columbus, Amarillo en Cascade-hop. De Double IPA zit vol met bittere en mooi uitgebalanceerde hoparoma's, ondersteund door de zachte mouten.
Alcohol: 9.0%.


tekst
BINCKSE BELOFTE (Brouwerij Kompaan, Den Haag)
Dit bier is speciaal ontwikkeld voor het werkvolk in het Binckhorstgebied. Het is een prachtig, amberkleurig werkbier van 5.9% alcohol geworden.

WEEK VAN HET NEDERLANDSE BIER / WEEK OF THE DUTCH BEERS
tekst

Donderdag 15 mei 2014 t.m. 25 mei 2014

Programma Paas:
Donderdag 15 mei 2014, 17.00 uur: Presentatie Brouwerij De Vriendschap met De Zwoele Stad.
Een heerlijk fris tarwebier voor de zomer. Fluwelen mondgevoel van de tarwe met een delicate kruidigheid van de Hersbrucker aromahop. Alcohol: 5.0%.
tekst

Verder op tap in De Paas tussen 15 mei en 25 mei:
Maximus Saison 5 (5.0%)
tekst
La Trappe Puur (4.7%)
tekst

Witte Leeuw Smaragd (6.2%)
tekst

Jopen Mooie Nel IPA (6.5%)
tekst
Kiem Duits en Lauret (6.5%)
tekst

Texel Eyerlander Amber (5.5%)
tekst


Pampus Seeheld (5.0%)
tekst
Pampus Drenkeling (5.5%)
tekst
Arn Eigenweizen Arn (5.0%)
tekst

Kompaan 58 IPA (8.2%)
tekst


NIEUW IN DE PAAS: WIJN VAN DE MAAND
tekst
tekst
Iedere maand kiest Frank een van zijn favoriete wijnen uit als WIJN VAN DE MAAND.
De wijnen zijn zowel als glas of als fles te bestellen.
Deze maand is dat:
Changyu Cabernet Blend 2011
Changyu is een authentieke rode wijn uit de Chinese wijnregio Ningxia. Changyu is een van de eerste wijnpioniers in China, zij bestaan al sinds 1892. De Cabernet Blend is voornamelijk met cabernet-druiven gemaakt, doch met een vleugje Cabernet Gernischt (Chinese naam voor de Carmenère-druif) voor de smaak en een beetje Merlot voor de rondheid. Ook heeft de wijn een Ecocert-waarmerk.

VARENDE BIERPROEVERIJEN 2013
CANAL BOAT BEER-TASTINGS 2013

De Paas organiseert varende bierproeverijen voor minimaal 8, maximaal 32 personen.
De rondvaart duurt 1½ uur. U krijgt uitleg van een gids over de historie van de Haagse grachten en zijn gebouwen. Verder krijgt U uitleg over het brouwen van bier, biertypes, het brouwproces. We zullen U 4 uitstekende bieren laten proeven en tevens krijgt U een lekker hapje bij het bier aangeboden. U kunt deze vaarten bijvoorbeeld met Uw bedrijf, familie of vriendengroep houden. Reserveringen kunt U iedere dinsdagmiddag doen via het telefoonnummer van De Paas, vraag naar Paul. Houdt U er rekening mee dat reserveringen minimaal 1 maand van tevoren moeten worden gemaakt, betalingen 1 week van tevoren! Plezier gegarandeerd...
(Druk Ctrl. R om de foto's aan de rechterkant te verversen!)
tekst


De Paas organizes canal boat beer-tastings for minimum 8, maximum 32 persons.
The round trip takes 1½ hours. Explanation by a guide of the history of The Hague's canals and buildings, explanation of the brewing process, beer-types and of course, the tasting of 4 excellent beers. A tasty snack is included. You could make reservations for your company, family or friends. Contact us every Tuesday-afternoon via our phone, ask for Paul. Mind you, reservations have to be made at least 1 month in advance, payments 1 week in advance! Guaranteed fun...
(Press Ctrl. R to refresh the images at the right side of this page!)

BIER- EN WIJNPROEVERIJEN
De Paas kan voor U bier- of wijnproeverijen organiseren, bij ons of op Uw eigen locatie!
BIERPROEVERIJEN:
In het café kunnen wij tot maximaal 14 personen een bierproeverij herbergen, dit i.v.m. de beperkte beschikbare koelruimte van het bier. Voor grotere groepen tot maximaal 25 personen hebben wij een ander arrangement. Wij stellen het echter wél op prijs dit minimaal 1 maand van tevoren kenbaar te maken. Voor bierproeverijen vraag naar Paul.
tekstteksttekstteksttekstWIJNPROEVERIJEN:
Voor wijnproeverijen geldt hetzelfde als bovenstaande, met dien verstande dat men moet vragen naar Frank!
tekstteksttekstteksttekst

adres biervaart38.jpg lf8.jpg 8.jpg biervaart8.jpg 1.jpg 5.jpg j13.jpg j15.jpg biervaart29.jpg j2.jpg biervaart25.jpg biervaart77.jpg j1.jpg biervaart71.jpg biervaart53.jpg j11.jpg biervaart69.jpg biervaart16.jpg biervaart51.jpg biervaart6.jpg lf18.jpg biervaart32.jpg biervaart33.jpg biervaart24.jpg j20.jpg