logo
paas archief

KOMENDE EVENEMENTEN


NU OP TAP / NOW ON DRAUGHT:
tekst
SAENS GOUD (Brouwerij Breugem, Zaandijk)
Saens Goud heeft een goudgele kleur. Wat de monniken, bij de lunch, dronken als een "enkel" is voor ons het Saense Goud dat je op uiteenlopende momenten van de dag kan drinken. Een lekker fris bier met een licht fruitig en bloemig karakter. De zacht witte schuimkraag en verfijnde bitterheid maken dit bier compleet.
Alcohol: 5.9%.
tekst
PAAS XX BLOND
Paas XX Blond is het 20-jarig Jubileumbier van De Paas. Het is een IPA / ISA (India Style Session Ale) met slechts 4.5% alcohol. De XX Blond is hoppig met een heerlijk bloemige en fruitige afdronk en wordt gebrouwen door Robbert Uyleman en Michel Ordeman( van Jopenbier te Haarlem) van 40% Pale Ale Mout, 40% Pils Mout en 20% Amber Mout. De gebruikte hopsoorten zijn Glacier 5.7 Alpha, Dr. Rudi en Citra. Voor het warme dry-hopping wordt nogmaals Citra gebruikt.


tekst
SILLY SAISON (Brasserie de Silly, Silly)
Silly Saison is een amberkleurig seizoensbier. De mout heeft een overhand bij het proeven en de hopsoorten zorgen voor een bittere toets die niet te lang aanhoudt of wrang is. Dit bier is dan ook heel dorstlessend en verrassend van smaak.
Alcohol: 5.0%.FLESBIERTJE VAN DE WEEK / BOTTLE OF THE WEEK:tekst
HOWLING WOLF (Two Chefs Brewing, Amsterdam)
Howling Wolf is een Imperial Porter, donker, soepel en met veel smaak. Verstop je in je grot en pas op voor de grote, boze wolf!
Alcohol: 8.0%.


VERWACHT OP TAP SEPTEMBER:
EXPECTED ON DRAUGHT SEPTEMBER:tekst
OYEVAAR (Brouwerij De Prael)
Het 17e eeuwse recept voor Oyevaar is gebaseerd op vondsten tijdens het archeologisch onderzoek in de Bierstraat. Brouwmeester Fer Kok van brouwerij De Prael stookte wederom de ketels op om met drie mouten (gerst, tarwe en rogge), water, hop en koriander het brouwsel Oyevaar te maken.
Alcohol: 6.0%.tekst
WITKAP STIMULO (Brouwerij Slaghmuylder, Ninove)
Witkap Stimulo is een verfrissend goudkleurig bier van hoge gisting. In de neus krijgt men het florale, bloemige van de hop van Erembodegem bij Aalst, en intense fruitige gistaroma’s specifiek voor Witkap. Er worden geen andere kruiden gebruikt. Bij het degusteren krijgt men we een smaaksensatie gaande van fluweelzacht mondgevoel via verfrissend en uiteindelijk een lekkere hopbitters afdronk. Dit bier is zeer digestief en uniek in het Belgisch bierlandschap.
Alcohol: 6.0%.


VERWACHTE "FLESBIEREN VAN DE WEEK":
tekst
BROOKLYN IPA (Brooklyn Brewery, New York)
Brooklyn IPA is traditioneel ge-dryhopped bier met het aroma van hop, citroengras, dennenappel en citrustonen. Het heeft een fijn hopeinde in de nasmaak.
Alcohol: 6.9%.tekst
BROOKLYN LAGER (Brooklyn Brewery, New York)
Vandaag de dag is Brooklyn Lager dé hit van Brooklyn Brewery en is dit bier uitgegroeid tot één van de favorieten van de inwoners van New York. Dit bier is ambachtelijk gebrouwen van het fijnste Duitse twee-rij gerstemout en is amberkleurig. Het bier heeft een krachtige moutsmaak, ondersteund door een frisse bitterheid en een bloemig hoparoma. De slok eindigt met een lichte karamelsmaak. De aromatische kwaliteiten van het bier zijn het resultaat van de zogenaamde ‘dry-hopping’ techniek; een eeuwenoude traditie waarbij in het bier verse hop wordt geweekt tijdens een koude rijping. Alcohol: 5,2%l.
tekst
LE FORT BRUIN (Brouwerij Bockor, Bellegem)
Le Fort heeft een kastanjebruine kleur, met en lichtbruine, compact en romig schuim. LeFort heeft een zachte en ronde smaak met een lichte moutbitterheid. Er zijn fruitige tonen in verwerkt van banaan, donker fruit en rozijnen.
Alcohol: 8.5%.
tekst
BINCKSE BELOFTE (Brouwerij Kompaan, Den Haag)
Dit bier is speciaal ontwikkeld voor het werkvolk in het Binckhorstgebied. Het is een prachtig, amberkleurig werkbier van 5.9% alcohol geworden.tekst
DIRTY KATARINA (Two Chefs Brewing, Amsterdam)
Ga lekker zitten, neem een glas en schenk deze Imperial Russian Stout in. Het is een diepdonker, "geroosterd" bier om de dag eens fijn mee te eindigen!
Alcohol: 10.5%.

WIJN VAN DE MAAND AUGUSTUS / SEPTEMBER:
tekst
tekst
Iedere maand kiest Frank een van zijn favoriete wijnen uit als WIJN VAN DE MAAND.
De wijnen zijn zowel als glas of als fles te bestellen.
Puerta Adalia is een droge witte wijn uit de Rueda, Castilië-Léon, Spanje.
Deze wijn is sprankelend van kleur, met een lichtgroene tint. De geur is expressief met elementen van wit fruit (appel en peer). De smaak is geconcentreerd met een zachte aanzet en frisse zuren. Het slot wordt gekenmerkt door een licht bittertje.
Alcohol: 13.0%.

VARENDE BIERPROEVERIJEN 2013
CANAL BOAT BEER-TASTINGS 2013

De Paas organiseert varende bierproeverijen voor minimaal 8, maximaal 32 personen.
De rondvaart duurt 1½ uur. U krijgt uitleg van een gids over de historie van de Haagse grachten en zijn gebouwen. Verder krijgt U uitleg over het brouwen van bier, biertypes, het brouwproces. We zullen U 4 uitstekende bieren laten proeven en tevens krijgt U een lekker hapje bij het bier aangeboden. U kunt deze vaarten bijvoorbeeld met Uw bedrijf, familie of vriendengroep houden. Reserveringen kunt U iedere dinsdagmiddag doen via het telefoonnummer van De Paas, vraag naar Paul. Houdt U er rekening mee dat reserveringen minimaal 1 maand van tevoren moeten worden gemaakt, betalingen 1 week van tevoren! Plezier gegarandeerd...
(Druk Ctrl. R om de foto's aan de rechterkant te verversen!)
tekst


De Paas organizes canal boat beer-tastings for minimum 8, maximum 32 persons.
The round trip takes 1½ hours. Explanation by a guide of the history of The Hague's canals and buildings, explanation of the brewing process, beer-types and of course, the tasting of 4 excellent beers. A tasty snack is included. You could make reservations for your company, family or friends. Contact us every Tuesday-afternoon via our phone, ask for Paul. Mind you, reservations have to be made at least 1 month in advance, payments 1 week in advance! Guaranteed fun...
(Press Ctrl. R to refresh the images at the right side of this page!)

BIER- EN WIJNPROEVERIJEN
De Paas kan voor U bier- of wijnproeverijen organiseren, bij ons of op Uw eigen locatie!
BIERPROEVERIJEN:
In het café kunnen wij tot maximaal 14 personen een bierproeverij herbergen, dit i.v.m. de beperkte beschikbare koelruimte van het bier. Voor grotere groepen tot maximaal 25 personen hebben wij een ander arrangement. Wij stellen het echter wél op prijs dit minimaal 1 maand van tevoren kenbaar te maken. Voor bierproeverijen vraag naar Paul.
tekstteksttekstteksttekstWIJNPROEVERIJEN:
Voor wijnproeverijen geldt hetzelfde als bovenstaande, met dien verstande dat men moet vragen naar Frank!
tekstteksttekstteksttekst

adres 74.jpg lf12.jpg biervaart64.jpg 53.jpg j27.jpg lf5.jpg rogue2.jpg lf25.jpg lf21.jpg 42.jpg biervaart95.jpg j13.jpg 26.jpg biervaart21.jpg heerenbiergilde1.jpg biervaart63.jpg vaatje3.jpg 25.jpg paas8.jpg paas7.jpg lf18.jpg 23.jpg biervaart94.jpg biervaart50.jpg paas6.jpg