logo
paas archief

KOMENDE EVENEMENTEN


NU OP TAP / NOW ON DRAUGHT:
tekst
SAENS ZOENTJE (Brouwerij Breugem, Zaandijk)
Saens Zoentje is frisser als een lentebock en minder bitter als een IPA. Door het gebruik van spannende hopvariëteiten springt er letterlijk een rijp perzik-achtig en citrusfruit uit je glas.
Alcohol: 6.8%.
tekst
AMARILLO SUN (Brouwerij De Witte Leeuw, Wezep)
Amarillo Sun is een eigentijds verfrissend zomerbier met de smaak naar meer. Geselecteerde hopsoorten en granen maken dit bier een lekker doordrinkbaar bier, waarbij de Amerikaanse hoppen een tikje citrusachtige afdronk geven. Te degusteren op een zonnig terras of lekker buiten in de tuin of camping.
Alcohol: 6.0%.tekst
VANDERGHINSTE OUD BRUIN (Brouwerij Bockor, Bellegem)
VanderGhinste Oud Bruin heette oorspronkelijk in 1892 “ouden tripel” en was het eerste bier dat Omer Vander Ghinste op de markt bracht. Het is een Zuid-Westvlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat typisch is voor deze streek. Als basisingrediënten voor het VanderGhinste Oud Bruin gebruikt men gerstemout, tarwe, karamelmout, hop en water. Hiermee wordt een bier van hoge gisting gemaakt. Door dit bier te versnijden met bier van spontane gisting, minstens 18 maand oud, gerijpt op eikenhouten vaten (= foeders), bekomt men dit specifieke Zuid-Westvlaamse Rood-bruine bier. De typische smaak wordt gekenmerkt door een evenwichtige balans van de fruitigheid van de hoge gisting met de zachte zuurheid van het spontane gistingsbier en heeft een verfrissende en uitgesproken dorstlessende afdronk. VanderGhinste Oud Bruin behoort tot de HORARB (Hoge raad voor de authentieke Vlaams Roodbruine bieren) en streven een Europese erkenning na voor dit type Roodbruine bieren. De naam van dit bier veranderde verscheidene keren in de geschiedenis van de brouwerij, maar in 2012 werd teruggegrepen naar de naam van 1982. Voor de look en feel van het etiket werd beroep gedaan op een affiche uit begin jaren 20.
Alcohol: 5.5%.tekst
WEIHENSTEPHANER PALE ALE (Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, Freising)
Deze Pale Ale wordt speciaal voor de Nederlandse en Amerikaanse bierliefhebber gebrouwen. Dit bier zult u dus niet in Duitsland zélf aantreffen.
Alcohol: 5.9%.FLESBIERTJE VAN DE WEEK / BOTTLE OF THE WEEK:


tekst
GAIA (Brouwerij Oedipus, Amsterdam)
Gaia is een amberkleurige Amerikaanse stijl I.P.A..
Geïnspireerd door hun favoriete I.P.A.’s die aan de Amerikaanse westkust worden gebrouwen. Gehopt met Chinook, Columbus, Cascade, Centennial en Amarillo hops.
Een volle I.P.A. die niet te bitter is, maar wel veel hopsmaak en aroma heeft.
Alcohol: 7.0%.VERWACHT OP TAP JULI:
EXPECTED ON DRAUGHT JULY:


tekst
WITKAP STIMULO (Brouwerij Slaghmuylder, Ninove)
Witkap Stimulo is een verfrissend goudkleurig bier van hoge gisting. In de neus krijgt men het florale, bloemige van de hop van Erembodegem bij Aalst, en intense fruitige gistaroma’s specifiek voor Witkap. Er worden geen andere kruiden gebruikt. Bij het degusteren krijgt men we een smaaksensatie gaande van fluweelzacht mondgevoel via verfrissend en uiteindelijk een lekkere hopbitters afdronk. Dit bier is zeer digestief en uniek in het Belgisch bierlandschap.
Alcohol: 6.0%.tekst
CHISWICK BITTER (Brouwerij Fuller's, Chiswick, Londen)
Fuller's Chiswick Bitter is een vrij licht, amberkleurig bier. Het bier wordt ge-dryhopped met Goldings-hop.
Alcohol: 3.5%.tekst
SILLY SAISON (Brasserie de Silly, Silly)
Silly Saison is een amberkleurig seizoensbier. De mout heeft een overhand bij het proeven en de hopsoorten zorgen voor een bittere toets die niet te lang aanhoudt of wrang is. Dit bier is dan ook heel dorstlessend en verrassend van smaak.
Alcohol: 5.0%.VERWACHTE "FLESBIEREN VAN DE WEEK":


tekst
LE FORT BRUIN (Brouwerij Bockor, Bellegem)
Le Fort heeft een kastanjebruine kleur, met en lichtbruine, compact en romig schuim. LeFort heeft een zachte en ronde smaak met een lichte moutbitterheid. Er zijn fruitige tonen in verwerkt van banaan, donker fruit en rozijnen.
Alcohol: 8.5%.

tekst
BINCKSE BELOFTE (Brouwerij Kompaan, Den Haag)
Dit bier is speciaal ontwikkeld voor het werkvolk in het Binckhorstgebied. Het is een prachtig, amberkleurig werkbier van 5.9% alcohol geworden.

NIEUW OP FLES / NEW BOTTLED IN:
tekst
UIL PALE ALE (Brouwerij Het Uiltje, Haarlem)
Een van de eerste bieren ooit geproduceerd door Brouwerij Het Uiltje is een IPA of Uil-Pale-Ale. Het is een goed gehopte amberkleurig bier. Deze IPA is niet al te bitter en om deze reden ook aardig doordrinkbaar.De UPA is fris en erg fruitig. De fruitigheid heeft het bier te danken aan de belachelijke hoeveelheid Amerikaanse hop die er in verwerkt is.
Alcohol: 6.5%.
tekst
UILTJE VELDUIL (Brouwerij Het Uiltje, Haarlem)
De Velduil is een verschrikkelijk fruitige, amberkleurige American Pale ale. Een zacht bittertje en een heleboel hop zorgt voor het fruitige karakter. Ideaal voor in het zonnetje op een mooie dag. Al zou hij bij sneeuw en regen ook goed smaken.
Alcohol: 4.5%.

tekst
UILTJE BOSUIL (Brouwerij Het Uiltje, Haarlem)
Bosuil is een Black IPA. Zoals de uil in de nacht actief is, is deze IPA zo zwart als de nacht. Laat je niet gek maken door de kleur want door de verschrikkelijke berg hop die hier in gegaan is, is deze zwarte vriend zo fruitig als het maar kan. Het bier is ongefilterd en ongepasteuriseerd en keihard gehopt!
Alcohol: 6.0%.

NIEUW IN DE PAAS: WIJN VAN DE MAAND
tekst
tekst
Iedere maand kiest Frank een van zijn favoriete wijnen uit als WIJN VAN DE MAAND.
De wijnen zijn zowel als glas of als fles te bestellen.
Deze maand is dat:
Changyu Cabernet Blend 2011
Changyu is een authentieke rode wijn uit de Chinese wijnregio Ningxia. Changyu is een van de eerste wijnpioniers in China, zij bestaan al sinds 1892. De Cabernet Blend is voornamelijk met cabernet-druiven gemaakt, doch met een vleugje Cabernet Gernischt (Chinese naam voor de Carmenère-druif) voor de smaak en een beetje Merlot voor de rondheid. Ook heeft de wijn een Ecocert-waarmerk.

VARENDE BIERPROEVERIJEN 2013
CANAL BOAT BEER-TASTINGS 2013

De Paas organiseert varende bierproeverijen voor minimaal 8, maximaal 32 personen.
De rondvaart duurt 1½ uur. U krijgt uitleg van een gids over de historie van de Haagse grachten en zijn gebouwen. Verder krijgt U uitleg over het brouwen van bier, biertypes, het brouwproces. We zullen U 4 uitstekende bieren laten proeven en tevens krijgt U een lekker hapje bij het bier aangeboden. U kunt deze vaarten bijvoorbeeld met Uw bedrijf, familie of vriendengroep houden. Reserveringen kunt U iedere dinsdagmiddag doen via het telefoonnummer van De Paas, vraag naar Paul. Houdt U er rekening mee dat reserveringen minimaal 1 maand van tevoren moeten worden gemaakt, betalingen 1 week van tevoren! Plezier gegarandeerd...
(Druk Ctrl. R om de foto's aan de rechterkant te verversen!)
tekst


De Paas organizes canal boat beer-tastings for minimum 8, maximum 32 persons.
The round trip takes 1½ hours. Explanation by a guide of the history of The Hague's canals and buildings, explanation of the brewing process, beer-types and of course, the tasting of 4 excellent beers. A tasty snack is included. You could make reservations for your company, family or friends. Contact us every Tuesday-afternoon via our phone, ask for Paul. Mind you, reservations have to be made at least 1 month in advance, payments 1 week in advance! Guaranteed fun...
(Press Ctrl. R to refresh the images at the right side of this page!)

BIER- EN WIJNPROEVERIJEN
De Paas kan voor U bier- of wijnproeverijen organiseren, bij ons of op Uw eigen locatie!
BIERPROEVERIJEN:
In het café kunnen wij tot maximaal 14 personen een bierproeverij herbergen, dit i.v.m. de beperkte beschikbare koelruimte van het bier. Voor grotere groepen tot maximaal 25 personen hebben wij een ander arrangement. Wij stellen het echter wél op prijs dit minimaal 1 maand van tevoren kenbaar te maken. Voor bierproeverijen vraag naar Paul.
tekstteksttekstteksttekstWIJNPROEVERIJEN:
Voor wijnproeverijen geldt hetzelfde als bovenstaande, met dien verstande dat men moet vragen naar Frank!
tekstteksttekstteksttekst

adres 19.jpg biervaart70.jpg 27.jpg biervaart56.jpg biervaart52.jpg j18.jpg 9.jpg biervaart16.jpg j2.jpg biervaart58.jpg biervaart50.jpg lf24.jpg 24.jpg 30.jpg 46.jpg biervaart19.jpg 59.jpg biervaart77.jpg j3.jpg 1.jpg biervaart8.jpg biervaart82.jpg biervaart85.jpg 37.jpg biervaart32.jpg