logo
paas archief

KOMENDE EVENEMENTEN


NU OP TAP / NOW ON DRAUGHT:
tekst
CHISWICK BITTER (Brouwerij Fuller's, Chiswick, Londen)
Fuller's Chiswick Bitter is een vrij licht, amberkleurig bier. Het bier wordt ge-dryhopped met Goldings-hop.
Alcohol: 3.5%.


tekst
SAENS ZOENTJE (Brouwerij Breugem, Zaandijk)
Saens Zoentje is frisser als een lentebock en minder bitter als een IPA. Door het gebruik van spannende hopvariëteiten springt er letterlijk een rijp perzik-achtig en citrusfruit uit je glas.
Alcohol: 6.8%.

tekst
AMARILLO SUN (Brouwerij De Witte Leeuw, Wezep)
Amarillo Sun is een eigentijds verfrissend zomerbier met de smaak naar meer. Geselecteerde hopsoorten en granen maken dit bier een lekker doordrinkbaar bier, waarbij de Amerikaanse hoppen een tikje citrusachtige afdronk geven. Te degusteren op een zonnig terras of lekker buiten in de tuin of camping.
Alcohol: 6.0%.


tekst
VANDERGHINSTE OUD BRUIN (Brouwerij Bockor, Bellegem)
VanderGhinste Oud Bruin heette oorspronkelijk in 1892 “ouden tripel” en was het eerste bier dat Omer Vander Ghinste op de markt bracht. Het is een Zuid-Westvlaams roodbruin bier van gemengde gisting dat typisch is voor deze streek. Als basisingrediënten voor het VanderGhinste Oud Bruin gebruikt men gerstemout, tarwe, karamelmout, hop en water. Hiermee wordt een bier van hoge gisting gemaakt. Door dit bier te versnijden met bier van spontane gisting, minstens 18 maand oud, gerijpt op eikenhouten vaten (= foeders), bekomt men dit specifieke Zuid-Westvlaamse Rood-bruine bier. De typische smaak wordt gekenmerkt door een evenwichtige balans van de fruitigheid van de hoge gisting met de zachte zuurheid van het spontane gistingsbier en heeft een verfrissende en uitgesproken dorstlessende afdronk. VanderGhinste Oud Bruin behoort tot de HORARB (Hoge raad voor de authentieke Vlaams Roodbruine bieren) en streven een Europese erkenning na voor dit type Roodbruine bieren. De naam van dit bier veranderde verscheidene keren in de geschiedenis van de brouwerij, maar in 2012 werd teruggegrepen naar de naam van 1982. Voor de look en feel van het etiket werd beroep gedaan op een affiche uit begin jaren 20.
Alcohol: 5.5%.


FLESBIERTJE VAN DE WEEK / BOTTLE OF THE WEEK:

tekst
MAISEL'S WEISSE KRISTALL (Brauerei Gebr. Maisel, Bayreuth)
De Kristall is een gefilterde variant van de gewone Weisse. In het bier kan men smaken als rijpe banaan en citrus herkennen.
Alcohol: 5.1%.VERWACHT OP TAP JULI:
EXPECTED ON DRAUGHT JULY:


tekst
EMELISSE BLOND (Brouwerij Emelisse, Kamperland)
Achter deze naam schuilt de Indian Pale Ale van Emelisse. Engelsen wilden in hun toenmalige koloniën, waaronder India, graag hun eigen ale blijven drinken. Om de vijf maanden durende bootreis te doorstaan, werd extra alcohol en vooral hop toegevoegd; zij zorgen voor de betere houdbaarheid. Dit ale kreeg de omschrijving ‘As prepared for India’. Brouwmeester Kees Bubberman gebruikt de uit Nieuw-Zeeland afkomstige hopsoort Nelson Sauvin, die het bier tonen geeft van grapefruit en de druivensoort Sauvignon Blanc.
Alcohol: 6.8%.


tekst
HOHENFELDER KELLERBIER (Brauerei Höhenfeld, Langenberg)
Hohenfelder Kellerbier is een levendige Pilsener-specialiteit dat bijna niet gefilterd wordt en daardoor lichttroebel is. Het is een bijzonder fris bier naar het Duitse Reinheitsgebot gebrouwen.
Alcohol: 4.8%.


tekst
WITKAP STIMULO (Brouwerij Slaghmuylder, Ninove)
Witkap Stimulo is een verfrissend goudkleurig bier van hoge gisting. In de neus krijgt men het florale, bloemige van de hop van Erembodegem bij Aalst, en intense fruitige gistaroma’s specifiek voor Witkap. Er worden geen andere kruiden gebruikt. Bij het degusteren krijgt men we een smaaksensatie gaande van fluweelzacht mondgevoel via verfrissend en uiteindelijk een lekkere hopbitters afdronk. Dit bier is zeer digestief en uniek in het Belgisch bierlandschap.
Alcohol: 6.0%.tekst
SILLY SAISON (Brasserie de Silly, Silly)
Silly Saison is een amberkleurig seizoensbier. De mout heeft een overhand bij het proeven en de hopsoorten zorgen voor een bittere toets die niet te lang aanhoudt of wrang is. Dit bier is dan ook heel dorstlessend en verrassend van smaak.
Alcohol: 5.0%.VERWACHTE "FLESBIEREN VAN DE WEEK":


tekst
LE FORT BRUIN (Brouwerij Bockor, Bellegem)
Le Fort heeft een kastanjebruine kleur, met en lichtbruine, compact en romig schuim. LeFort heeft een zachte en ronde smaak met een lichte moutbitterheid. Er zijn fruitige tonen in verwerkt van banaan, donker fruit en rozijnen.
Alcohol: 8.5%.


tekst
BINCKSE BELOFTE (Brouwerij Kompaan, Den Haag)
Dit bier is speciaal ontwikkeld voor het werkvolk in het Binckhorstgebied. Het is een prachtig, amberkleurig werkbier van 5.9% alcohol geworden.

VARENDE BIERPROEVERIJEN 2013
CANAL BOAT BEER-TASTINGS 2013

De Paas organiseert varende bierproeverijen voor minimaal 8, maximaal 32 personen.
De rondvaart duurt 1½ uur. U krijgt uitleg van een gids over de historie van de Haagse grachten en zijn gebouwen. Verder krijgt U uitleg over het brouwen van bier, biertypes, het brouwproces. We zullen U 4 uitstekende bieren laten proeven en tevens krijgt U een lekker hapje bij het bier aangeboden. U kunt deze vaarten bijvoorbeeld met Uw bedrijf, familie of vriendengroep houden. Reserveringen kunt U iedere dinsdagmiddag doen via het telefoonnummer van De Paas, vraag naar Paul. Houdt U er rekening mee dat reserveringen minimaal 1 maand van tevoren moeten worden gemaakt, betalingen 1 week van tevoren! Plezier gegarandeerd...
(Druk Ctrl. R om de foto's aan de rechterkant te verversen!)
tekst


De Paas organizes canal boat beer-tastings for minimum 8, maximum 32 persons.
The round trip takes 1½ hours. Explanation by a guide of the history of The Hague's canals and buildings, explanation of the brewing process, beer-types and of course, the tasting of 4 excellent beers. A tasty snack is included. You could make reservations for your company, family or friends. Contact us every Tuesday-afternoon via our phone, ask for Paul. Mind you, reservations have to be made at least 1 month in advance, payments 1 week in advance! Guaranteed fun...
(Press Ctrl. R to refresh the images at the right side of this page!)

BIER- EN WIJNPROEVERIJEN
De Paas kan voor U bier- of wijnproeverijen organiseren, bij ons of op Uw eigen locatie!
BIERPROEVERIJEN:
In het café kunnen wij tot maximaal 14 personen een bierproeverij herbergen, dit i.v.m. de beperkte beschikbare koelruimte van het bier. Voor grotere groepen tot maximaal 25 personen hebben wij een ander arrangement. Wij stellen het echter wél op prijs dit minimaal 1 maand van tevoren kenbaar te maken. Voor bierproeverijen vraag naar Paul.
tekstteksttekstteksttekstWIJNPROEVERIJEN:
Voor wijnproeverijen geldt hetzelfde als bovenstaande, met dien verstande dat men moet vragen naar Frank!
tekstteksttekstteksttekst

adres lf26.jpg 76.jpg 48.jpg biervaart10.jpg biervaart76.jpg biervaart90.jpg 66.jpg biervaart42.jpg biervaart47.jpg 49.jpg biervaart60.jpg j14.jpg 18.jpg biervaart13.jpg 40.jpg biervaart58.jpg j16.jpg 22.jpg j26.jpg biervaart18.jpg j20.jpg biervaart1.jpg biervaart53.jpg 75.jpg 58.jpg